De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cannabis en kanker, meer onderzoek is nodig!
Kanker, Cannabis, Pijn, Mediwietolie, Cannabisolie -

Cannabis en kanker, meer onderzoek is nodig!

maandag 14 januari 2013 12:17
Spread the love

De pers is er steeds als de kippen bij om het imago van cannabis te bekladden, maar voor de vele nuttige toepassingen en voor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek is de interesse heel gering. Wereldwijd is er commotie rond dit plantje en zou het wel eens de missing link kunnen zijn in de strijd tegen kanker.

De Stichting Tegen Kanker heeft de informatie rond cannabis onlangs op haar website aangepast. Waar voorheen enkel stond dat cannabis, in combinatie met tabak, mogelijk kanker kan veroorzaken, staat er nu dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de actieve stoffen in cannabis de groei van kankercellen kunnen remmen, ze kunnen kankercellen helpen zichzelf te vernietigen en uitzaaiingen voorkomen!

Men weet al langer dat cannabis de levenskwaliteit van kankerpatiënten kan verbeteren, doordat het pijn en misselijkheid vermindert en de eetlust opwekt. Maar dat cannabis effectief kanker kan genezen, dat vond men toch net iets te gek voor woorden.

PILLETJE

De wetenschap is nu nog op zoek naar een manier om cannabis in pilvorm te gieten, want dat we cannabis oraal moeten innemen staat als een paal boven water.
Dat het niet persé in de vorm van een pilletje hoeft te zijn, bewees de Canadees Rick Simpson als eerste.

VERBODEN MEDICIJN

Rick ontdekte dat je van cannabis olie kan maken en hij beweert dat hij mensen met huidkanker, prostaatkanker en longkanker heeft helpen genezen, zelfs in terminale staat. Zeven van deze mensen hebben een getuigschrift opgesteld samen met hun behandelende artsen waarin zij allen verkondigden dat zij genezen zijn zonder tussenkomst van hun arts. Hij is hiermee naar het Hooggerechtshof gegaan omdat hij graag had willen zien dat cannabisolie voor medicinaal gebruik legaal wordt gemaakt. Maar het gerechtshof heeft zijn verzoek afgewezen omdat cannabis een illegaal product is, en de groep mensen werd niet gehoord.

Mr Simpson heeft hierover een film gemaakt, Run From The Cure.

Rick Simpson vindt dat iedereen in de mogelijkheid zou moeten kunnen zijn om deze plant grootschalig te verbouwen. Na de ramp in Fukushima is er gevaar voor radio-activiteit die onzichtbaar slachtoffers maakt. We moeten onszelf en de volgende generaties preventief kunnen beschermen tegen dit soort kwaad!

CANNABIS WORDT TEGENGEHOUDEN ALS KANKERMEDICIJN

Verscheidene onderzoeken en getuigenissen bevestigen dat cannabis kanker kan genezen, maar het is niet makkelijk om dit verhaal aan de man te krijgen, weet Arno Van Hazekamp. Hazekamp is farmaceutisch onderzoeker aan de Universiteit Leiden, waar hij promoveerde op het medicinaal gebruik van cannabis.

“Ik heb ook met onderzoekers in Rotterdam samengewerkt, die bijvoorbeeld een stof die verwant is aan THC aan het onderzoeken waren en vonden dat dat fantastisch werkte op kankercellen, om te remmen, als zuivere stof. En vervolgens zei diezelfde professor dat hij absoluut niet gelooft in medicinale cannabis. Toen heb ik hem moeten vertellen dat die stof die hij net aan het analyseren was in grote hoeveelheden voorkomt in de bloemtoppen van de cannabisplant. Dus waarom dat dan niet zou kunnen werken in een bloemtop maar wel in zijn reageerbuisjes, daar had hij helaas ook geen antwoord op,” aldus Van Hazekamp.

Ook journalisten geloven liever de negatieve dan de positieve verhalen over cannabis. In mei 2012 heeft de VZW Trekt Uw Plant meer dan 200 uitnodigingen verstuurd naar perscontacten. In het Stadskantoor van Antwerpen gaven ze een  persconferentie over de DVD ‘What if cannabis cures cancer’? Ook zorgorganisaties, kankerpreventiecentra, medisch en academisch personeel en de Belgische overheid waren schriftelijk uitgenodigd. De opkomst was uiterst bescheiden.

CHEMOTHERAPIE VERSUS MEDIWIETOLIE?

Het maken van cannabisolie of mediwietolie, zoals het in Nederland wordt genoemd is zo eenvoudig dat iedereen het kan leren! Maar om kanker te genezen heb je, volgens Rick Simpson, een grote hoeveelheid onverdunde olie nodig, ongeveer 60 tot 90 gram, wat je verspreid over 3 maanden moet kunnen consumeren. Rick Simpson geeft mensen die nog geen chemotherapie hebben ondergaan, 75% slaagkans.

Chemotherapie tast naast de kankercellen en de gezonde cellen ook het immuunsysteem aan. Als een patiënt eenmaal chemo gehad heeft, dalen zijn kansen op genezing door gebruik van mediwietolie aanzienlijk.” – Rick Simpson.

Wietolie spaart de gezonde cellen en bestrijdt kankercellen door deze voor het immuunsysteem herkenbaar en aanspreekbaar te maken. Het immuunsysteem geeft kankercellen de boodschap zichzelf te vernietigen, iets wat ze uit zichzelf niet kunnen.

UITZAAIINGEN

Ook als er sprake is van uitzaaiingen is er veel minder kans op genezing. Kankercellen zitten als het ware opgesloten in een tumor en proberen te ontsnappen. Als dat lukt dan verspreiden ze zich door het hele lichaam. ”Deze ontsnapte kankercellen zijn veel gevaarlijker dan de originele tumor. Bij een biopsie wordt met een naald een sample genomen van de tumor om te kijken of deze cellen al dan niet kwaadaardig zijn. Een risico is dat bij een biopsie kwaadaardige kankercellen ontsnappen, het is immers net of je in een opgeblazen ballon prikt. Als er dus een biopsie is verricht vermindert dat de kansen op lange termijn van de patiënt! In dit geval rekent men best ook niet op een miraculeuze genezing door mediwietolie”, laat Wernard Bruining weten in zijn boek Mediwietolie.

OPERATIEF INGRIJPEN

Psychiater Lester Grindspoon waarschuwt dat operatief ingrijpen in veel gevallen meer levens redt en dat men daar best niet te lang mee wacht:“Mensen geloven soms te rap in alternatieve behandelingswijzen, en zonder zich te laten controleren gaan ze er al van uit dat de kanker verdwenen is. Op deze manier zijn er al veel mensen overleden.”

KANKERVRIJ

Enkele ouders gaven hun kind dat gediagnosticeerd is met kanker cannabisolie in samenspraak met de arts en stonden versteld van de resultaten. Onder andere een baby van 8 maanden oud is door enkel cannabisolie te gebruiken, genezen van kanker!

Maar hoe het ook zij… meer onderzoek en klinische studies zijn broodnodig. “Men kan pas zeggen dat iemand kankervrij is wanneer ze dit 5 jaar later nog steeds zijn. Tot dusver hebben we hier nog te weinig bewijzen van. Mensen die goeie resultaten halen met de olie rapporteren dit best, zodoende zal er sneller toestemming gegeven worden aan onderzoekers om  klinische studies uit te voeren”,  weet Dr. Donald Abrams, hoofd van de afdeling oncologie van de Universiteit van Californië.

 

VERDUNDE MEDIWIETOLIE OF VAPORIZER IN PLAATS VAN STICKIE

Het is al langer bekend dat cannabis -bij mensen met kanker die toch chemotherapie ondergaan- kan helpen bij misselijkheid, pijn en om de eetlust op te wekken. Vaporizen is een manier om de actieve stoffen van cannabis te inhaleren, maar het kan nog makkelijker.
Men kan cannabisolie 5 keer verdunnen met (bio) olijfolie en dit innemen met een druppelaartje om het goed te kunnen doseren. Zo wordt men niet high of stoned en geniet men toch van de medicinale voordelen. Verdunde wietolie geeft rust en ontspanning, een prettig gevoel, het stimuleert de eetlust en zorgt voor een betere nachtrust. Onderzoek heeft aangetoond dat als opiaten zoals morfine de pijn niet meer kunnen verlichten, een THC-CBD extract dat dikwijls wel nog kan.

Morfine wordt vaak aan kankerpatiënten gegeven tegen de pijn. De nadelen van morfine zijn obstipatie (de patiënt kan niet meer naar de WC met buikpijn als gevolg, waardoor men dikwijls weigert om nog te eten), wanen en slapeloosheid.

Het is van belang om een goede cannabisvariëteit uit te kiezen met veel CBD! Indica-wiet is slaapverwekkend en ontspannend en de Sativa-variëteit is opwekkend, dus meer geschikt voor gebruik overdag.

 Lees ook de getuigenis van Corrie: Hoe wiet mijn kanker genas.  

take down
the paywall
steun ons nu!