De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoop voor mensen met epilepsie!
Cannabis, Epilepsie, CBD -

Hoop voor mensen met epilepsie!

maandag 14 oktober 2013 19:37
Spread the love

Er zijn heel wat mensen die ondanks medicatie of chirurgische ingrepen dagelijks ernstige aanvallen krijgen. Is hun situatie dan hopeloos? Neen.

Iedereen die te maken heeft met de ziekte epilepsie dient te weten dat er wel degelijk een middel bestaat om het aantal aanvallen drastisch te verminderen. Het gaat om een controversieel medicijn, namelijk een tinctuur of een olie van cannabis met een hoog CBD-gehalte. Een verhoogd CBD-gehalte houdt in dat de plant minder van de psycho-actieve stof THC bevat, en meer van de niet-psycho-actieve stof CBD.  

Het is onbegrijpelijk dat medicinale cannabis nog niet verkrijgbaar is op doktersvoorschrift in de apotheek in ons land. En het is eveneens onverklaarbaar waarom patiënten hun eigen planten niet zouden mogen kweken. De wet stelt dat indien men één plant bezit, de laagste vervolgingsgraad van tel is. Maar daar stel je medicinale gebruikers niet mee gerust.

Bekijk de reportage van CNN of lees het verhaal van Jason en Jayden.Sinds Jayden een tinctuur van cannabis inneemt neemt hij in plaats van 22 verschillende soorten medicatie nu nog slechts 1 en een halve pil en zijn de aanvallen heel sterk gereduceerd.

Ik werk als nachtopvoeder in een voorziening waar heel veel kinderen met epilepsie verblijven. Het is wreed om te horen dat veel van deze kinderen dagelijks aanvallen krijgen en hierdoor langzaam maar zeker achteruitgaan. Elke aanval is ook een aanval op hun hersencellen. Het blijkt zelfs dat cannabis die hersenschade terug kan herstellen, dit besprak ik reeds in een vorig artikel. Het is bijgevolg schandalig dat cannabis hier in België nog steeds niet gezien wordt als medicijn. 

Er wordt heel veel gezegd over cannabis, maar experts beweren dat cannabis veiliger is dan aspirine en dat het over een langere periode gebruikt kan worden zonder bijwerkingen! Binnen wetenschappelijke kringen wordt er momenteel veel onderzoek verricht naar de medicinale invloed van CBD-rijke cannabissoorten op epilepsie.

Lees ook het (Engelstalig) artikel van Dr. Sircus: Cannabis voor de behandeling van kanker en epilepsie.

 

Help mensen met epilepsie en verspreid deze boodschap! Dank u

take down
the paywall
steun ons nu!