De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Japanners halen tsunamifilm uit vernielde bestelwagen
Video, Tsunami, Aardbeving, Japan, 11 maart 2011 -

Japanners halen tsunamifilm uit vernielde bestelwagen

maandag 26 september 2011 11:57
Spread the love

In het Japanse nieuwsmagazine News Show werden beelden vrijgegeven die tijdens de tsunami van 11 maart zijjn gefilmd vanuit een bestelwagen. Yu Muroga deed die dag zijn gewone ronde toen de aardbeving Japan trof.

Omdat hij -net als de meeste mensen in de buurt- dacht dat hij zich ver genoeg van de zee bevond en veilig was voor de tsunami die op de beving volgde, zette hij zijn bestelronde gewoon verder. Een camera die op zijn dashboard gemonteerd stond om eventuele dieven vast te leggen filmde wat daarna gebeurde. Muroga slaagde erin zijn wagen te verlaten kort voor die door de watermassa werd meegesleurd. De wagen werd vernietigd en de camera werd pas maanden later door de politie teruggevonden tussen de wrakstukken. De camera werd vernield maar een video-expert slaagde erin de film te redden. Muroga overleefde het gebeuren.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IQqmp9OOE1E#!

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!