De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Vrouwenraad
Video -

Hou familiaal geweld niet binnen de vier muren

dinsdag 14 april 2020 23:58
Spread the love

 

Voor velen onder ons betekent ‘in uw kot blijven’ tijdens de lockdown hetzelfde als aanmeren in een veilige haven. Bovendien hebben we in deze uitzonderlijke en vreemde periode nog het geluk dat we online in contact kunnen komen met familie, collega’s, vrienden en kennissen. Voor heel wat vrouwen en kinderen is het in eigen huis helaas niet veilig. Alle hulpdiensten rapporteren een toename van familiaal geweld in deze coronatijden. Voor hen is er de hulplijn 1712. 

De voorbije twee weken kreeg de professionele hulplijn 1712 zeventig procent meer oproepen in vergelijking met de eerste week waarin de coronamaatregelen van kracht waren. Er werden bijna dubbel zoveel slachtoffers van geweld gerapporteerd.

De lockdownmaatregelen mogen in geen geval slachtoffers ervan weerhouden om hulp te zoeken. Familiaal geweld is altijd en overal onaanvaardbaar.

Deze videoclip moet slachtoffers en getuigen over de streep trekken om de hulplijn 1712 te contacteren:

#blijfinuwkot …. Maar wat als het in uw kot niet veilig is? Zoek hulp, ook tijdens de lockdown. Bel of chat met 1712 #veiliginuwkot #staysafe

Geplaatst door Vrouwenraad op Vrijdag 10 april 2020

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!