De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hovelingen-bal, Gistel
Dans, West-Vlaanderen, Dansworkshops, Bal -

Hovelingen-bal, Gistel

zondag 8 september 2013 16:01
Spread the love

‘Hovelingen-bal’ zaterdag 16 november 2013
cc Zomerloos, Gistel

IN HET KORT

Deze zevende editie van het Hovelingen-bal wordt opnieuw een avond vol verfrissende Vlaamse en internationale dansen. Meeslepende ritmes van Jigs, Polka’s, Tarantella’s, Sirtaki’s en andere ‘folky dances’ brengen de ganse meute in vervoering. Alle dansen worden er in een ontspannen sfeer aangeleerd.
cc Zomerloos, Sportstraat Gistel
deuren open om 20 uur
einde omstreeks 24 uur
VVK: 5 EUR – ADD: 7 EUR
info en kaarten: www.hovelingen.be/bal

HET CONCEPT

Het Hovelingen-bal laat je proeven van diverse Vlaamse en internationale dansen.
Er komen tal van volkse dansen aan bod, waarvan enkele bekend in de oren klinken zoals: Jigs, Polka’s, Tarantella’s, Sirtaki’s, Scottishes, Wals, Mazurka’s…
Maar we gaan nog wat verder en dansen ook een Boerenplof, Blaydon Races, Eretz Eretz, Kuierend, Jiffy Mixer…
We maken er kennis met heel wat culturen en dansen. Zo nemen we je mee van Vlaanderen tot in Ierland, Italië en de rest van Europa, van de Baltische staten tot Israël, de Andes en andere kleurrijke regio’s.
Groepsdansen in sliert of kring maken plaats voor doorschuifdansen of paardansen, opzwepende ritmes worden afgewisseld met rustige sfeerdansen.
Kortom een brede waaier volks- en werelddansen voor een publiek dat kennis wil maken met een gevarieerd repertoire.
Alle dansen worden bovendien telkens kort aangeleerd, zodat iedereen kan meedoen: een heel ontspannen sfeer waar je helemaal in opgaat.

OORSPRONG

In het Vlaamse medialandschap leeft dans en folk vandaag enorm op, en terecht! Dans en muziek – en zeker in de sfeer van folk en volksdans – brengt mensen dichter bij elkaar. De diverse Boombals en folkavonden spelen hierin een zeer centrale rol.
Met een mix van Vlaamse en internationale dansen gaan we op ditzelfde elan verder tijdens het Hovelingen-bal en reiken we ook nog eens de hand naar andere culturen.

MEER INFO

www.hovelingen.be/bal

take down
the paywall
steun ons nu!