De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Buddhafield, een festival dat je ziel raakt
Muziek, Groot-Brittannië, Festival, Natuur, Dans, Ecologische spiritualiteit, Buddhafield, Spiritualiteit, Alternatieve geneeskunde -

Buddhafield, een festival dat je ziel raakt

vrijdag 29 juli 2011 18:12
Spread the love

Taunton, op 2u treinrijden van Londen, omgeven door bossen en grazende koeien, was van 13 tot 17 juli de plaats waar het festival Buddhafield doorging. Nog veel meer dan pakkende en opzwepende muziek, was er een compleet programma die je doen nadenken en je leven verrijken.

Een groep mannen en vrouwen die het spirituele pad van Boedha volgen, organiseert jaarlijks Buddhafield. De harmonieuze band tussen mens en natuur en de verbondenheid tussen alle levende wezens zijn fundamentele principes voor de boedhistische traditie. Buddhafield werd een baken van levenswijsheid en openheid die elke bezoeker roert op zijn eigen unieke manier.

Vanaf ‘s morgens kon je terecht op het festival voor een begroeting van de dag: een sessie qi gong die de levensenergie op gang brengt en je laat genieten van elk moment, zonder zich zorgen te maken over wat je allemaal mist. Want Buddhafield kan onmogelijk helemaal worden ontdekt in 5 dagen. De infoborden met het programma werden goed geconsulteerd en de interessante workshops genoteerd: te veel om op te noemen.

Een greep uit de georganiseerde workshops: yoga, meditatie, salsa, qi gong, biodanza, tai chi, sjamanistische reizen, helende klankbaden, massagelessen, geweldloze communicatie, kunsttherapie, schrijfworkshops…

Individuele sessies kon je, tegen een kleine betaling, volgen in het helingsdorp. Je kon er genieten van vele massages, een ayurvedische consultatie, voetreflexologie, energetische healing,een klankschalenbad, nog meer sjamanistisch reizen…

Enkele ruimtes op het festival waren speciaal gericht op de thema’s boedhisme, vrouw, natuur en sociale veranderingen waar telkens interessante sprekers waren en waar ook soms concrete acties op touw werden gezet.

Je kon er heerlijk eten in het buddhafield-café of in de vele standjes die over het terrein te vinden waren: pannekoeken, veggieburgers, tea and cookies, kleurrijke dagschotels, pizza’s en dit alles vegetarisch of veganistisch. Een weldaad voor de vegetariër om uit dit alles te kunnen kiezen!

Het beleid “no drugs, no drinks” versterkt nog meer het open en vriendelijk karakter van het festival. Maar wees gerust dat je op dit festival wel degelijk buiten jezelf kunt treden: probeer vanaf ‘s morgens in de danstent “sacrale dans” uit, een plaats waar velen uit de bol gingen, niet-geziene taferelen…

Buddhafield is een verademing en kan zelfs je leven meer kleur geven door je te laten proeven van zoveel moois. Maar helaas is dit festival een niet-gezien initiatief in België of omstreken.

Heb je ook kriebels, na het lezen van dit artikel of een deelname aan Buddhafield, om zo’n festival in omstreken mee te maken of zelfs mee te organiseren, contacteer me dan. Ik heb plannen Buddhafield “in het klein” opnieuw te organiseren op Belgische bodem: dus organisaties die zich aangesproken voelen workshops te geven of mensen met organisatietalent of leuke ideeën, laat van je horen!

take down
the paywall
steun ons nu!