De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Regering Cameron wilde ramp in Fukushima bagatelliseren
Groot-Brittannië, Kernenergie, Fukushima, Energiesector, Pr-bureaus -

Regering Cameron wilde ramp in Fukushima bagatelliseren

vrijdag 15 juli 2011 02:06
Spread the love

Britse regeringsvertegenwoordigers en medewerkers van de multinationale energieleveranciers EDF Energy, Areva en Westinghouse zaten amper 2 dagen na het uitbreken van de nucleaire ramp in Fukushima samen om een gecoördineerd pr-plan op te stellen dat de gevolgen van het nucleaire ongeluk moesten bagatelliseren.

De Britse krant The Guardian kon de hand leggen op een reeks interne e-mails waaruit blijkt dat het energiedeparement van de regering Cameron achter de schermen nauw samenwerkte met de energiemultinationals om een strategie uit te stippelen die ervoor moest zorgen dat de nucleaire plannen van het VK en de bouw van een nieuwe generatie nucleaire reactoren niet in gevaar werden gebracht. Opmerkelijk genoeg konden de gevolgen van de aardbeving en de tsunami twee dagen na de ramp nog niet worden ingecalculeerd.

‘Deze (ramp) heeft het potentiëel om de globale nucleaire industrie een zware klap toe te brengen,’ staat in een van die e-mails te lezen. ‘We moeten ervoor zorgen dat de anti-nucleaire mannetjes en vrouwtjes hier geen gebruik van kunnen maken. Wij moeten het grondgebied bezetten en bezet houden. We moeten de veiligheid van kernenergie echt aantonen.’

Greenpeace sprak in een reactie van een ‘schandalige samenzwering’

Bron : The Guardian

take down
the paywall
steun ons nu!