De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De vijf lekkerste gemeenten van Vlaanderen
Antwerpen, Cultuur, Vlaanderen, Kasterlee, Limburg, Vlaams-Brabant, Ambassadeur, West-Vlaanderen, ReisReporter, Gastronomie, Horeca, Affligem, Hamont-Achel, Vlaanderen-LekkerLand, Poperinge, Sint-Laureins, Oost-Vlaanderen, Eetcultuur, Tafelcultuur, Streekproduct, Vlam -

De vijf lekkerste gemeenten van Vlaanderen

vrijdag 17 september 2010 09:27
Spread the love

Affligem (Vlaams-Brabant), Hamont-Achel (Limburg), Kasterlee (Antwerpen), Poperinge (West-Vlaanderen) en Sint-Laureins (Oost-Vlaanderen) zijn verkozen tot ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land’.  Reisreporter was aanwezig bij de uitreiking en maakte kennis met de lekkerste gemeenten van Vlaanderen.

De Vlaamse eet- en tafelcultuur
Geert Bourgeois benadrukt als minister van toerisme dat de Vlaamse eet- en tafelcultuur in het regeerakkoord opgenomen werd omdat het de nodige aandacht verdient.  “De Vlaming is een veelvraat in de zin van beleven en genieten van het goede leven” vertelt Bourgeois aan het publiek. Zowel Urbain Claeys, voorzitter van Tafelen in Vlaanderen, als Jan De Haes, voorzitter Horeca Vlaanderen, waren het volmondig met hem eens.  Toerisme en horeca zijn 2 handen op één tafel volgens Jan De Haes.
 
Vijf gemeenten verkozen tot Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land
Uit 25 laureaten werden vandaag 5 winnaars gekozen. Per provincie kon 1 gemeente of stad de hoofdprijs in de wacht slepen. “Het zijn eigenlijk de ‘lekkerste’ gemeenten van Vlaanderen”, zo zegt Vlaams minister van Toerisme, Geert Bourgeois, die de laureaten vandaag heeft bekendgemaakt. We sommen ze even voor je op:
Antwerpen: Kasterlee, waar de pompoen centraal staat
Limburg: proeven van teuten en trappisten in Hamont-Achel
Oost-Vlaanderen: grenzeloos genieten van paling in Sint-Laureins
Vlaams-Brabant: alles leren over hop in de hoppestad Affligem
West-Vlaanderen: Poperinge als hoofdstad van het goede leven
 
Een vork voor Poperinge
Het Steunpunt Streekproducten binnen de VLAM ondersteunde mee de actie van Tafelen in Vlaanderen rond authentieke streekbeleving. Het was een prima aanleiding om een prijs toe te kennen aan die ambassadeur die traditionele streekproducten een prominente plaats geeft. Zo werd vandaag de Vlaamse Streekvork uitgereikt aan Poperinge. Rond het thema ‘Poperinge, hoofdstad van het goede leven’ organiseert deze stad tal van acties waarbij gastronomische tradities een belangrijke rol spelen. Tot slot werd besloten om dit duurzaam project zeker verder te zetten of zoals Jan De Haes het zei “we moeten in die pot blijven roeren”.
 
PRAKTISCHE INFO
Vlaanderen Lekker Land:
www.vlaanderenlekkerland.be
VLAM:
www.streekproduct.be

Zie ook:Bier beleven in Vlaanderen dankzij Leven in de Brouwerij

Tekst: Sofie Vanrafelghem | Foto: Bruno Loockx

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!