De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Frans-Britse aanval op Libië voorbereid sedert november 2010

Frans-Britse aanval op Libië voorbereid sedert november 2010

dinsdag 3 mei 2011 17:11
Spread the love

De codenaam was SOUTHERN MISTRAL. Dit is te zien op de website van de Franse luchtmacht http://www.southern-mistral.cdaoa.fr/GB/.

Protest in de VS

De reële aanvallen op Libië begonnen reeds op 19 maart. Een resolutie van de Veiligheidsraad om humanitaire redenen was voorzien in dit wargame.

De Amerikaanse volksvertegenwoordiger Kucinich (D) schreef een brief aan alle congressleden, met verwijzing naar het Frans-Brits wargame. Hij beklaagt zich over het niet inlichten van het Congress, wat in geval van oorlog grondwettelijk vereist is. Daarom wil hij alle financiële steun stoppen aan de VS militaire bijdrage aan de Libische oorlog.
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24351  
http://kucinich.house.gov/News/DocumentSingle.aspx?DocumentID=231106
http://www.southern-mistral.cdaoa.fr/GB/ 

Getuigenissen uit Libië

Op de Global Research TV is ook een getuigenis te zien en te horen, van een Brits lid van British Citizens for Peace in Libya, terug uit Tripoli. Het lijkt er volgens hem op dat de Veiligheidsraad voorgelogen is. Anderzijds maken de rebellen in Benghazi zich schuldig aan mutilaties van zwarte gastarbeiders.

Een rapport van British Civilians for Peace gebaseerd op ter plaatse uitgevoerd onderzoek stelt het volgende: Er is geen bewijs van bombardementen van Khadaffi troepen op wijken in Tripoli, wel door de NAVO. In Bengazi worden zwarten door de rebellen afgemaakt, zoals te zien op films:  http://tv.globalresearch.ca/2011/04/nato-war-based-lies-tripoli-was-never-bombed 

take down
the paywall
steun ons nu!