De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het niet erkennen van Palestina is een blammage

Het niet erkennen van Palestina is een blammage

zaterdag 25 mei 2024 06:41
Spread the love

“We zullen Palestina erkennen op het juiste moment” dixit Premier De Croo. Dat Palestina een joker is in het politieke landschap is duidelijk. Mejuf Gennez is klaar gestoomd vanuit haar studententijd voor dit conflict en kon hierdoor reflexmatig reageren op deze crisis.

Het conflict in Palestina is zo oud dat de tegenstanders elkaar elke zet kennen. We wisten dat op het moment dat de gemoederen aan het verhitten waren rond de strijd van democratische rechten in Israël er een scape goat zou worden gezocht. Er moest iets gebeuren en als het waren deus ex-machina kwam de vermeende pogrom van Hamas.

Daar op volgende een zeven maanden durende conflict dat stelselmatig is in beeld gebracht. Maar wat ging voor af. Gennez neemt de fakkel over en er wordt onmiddellijk gas gegeven door de Israëlische ambassade om te peilen hoe België zich zal gedragen rond de regio tijdens het EU-voorzitterschap. Gennez die haar thesis schreef over Palestina, zit geslepen op dit domein en kon al haar resources richting dit domein verplaatsen.

Daardoor is België terecht gekomen in een conflict zonder weerga en zal de Palestijnse kwestie nog een staartje krijgen op Belgisch grondgebied. Het niet erkennen van Palestina op dit moment is echter belachelijk, sinds wij de hoogste tonen speelden in dit conflict. Dit heeft er allemal mee te maken dat bij de Liberalen nog duidelijk voor Israël wordt gekozen omdat dit een joker is op politiek vlak. Premier De Croo speelt dit graag nog uit in de toekomst, misschien is er binnen de oppositie te veel de kaart van Gaza getrokken. Omdat er over Syrië meer gelijkgestemdheid bestaat.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!