De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Europalia’ zoomt dit jaar in op Indonesië

‘Europalia’ zoomt dit jaar in op Indonesië

dinsdag 24 oktober 2017 11:50
Spread the love

De Centrale organiseert 2 concerten in het kader van Europalia.

WOE 25/10De prachtige gamelanmuziek uit Java en Bali, dat gerepresenteerd wordt door het authentieke Javaanse gamelanorkest Garasi Seni Benawa o.l.v. Rahayu Supanggah. Oorspronkelijk werd gamelan alleen gespeeld bij rituele ceremonies en voor adellijke families. Naast traditionele gelegenheden, wordt de gamelan nu ook gebruikt bij moderne meer “seculiere” dans- of theatervoorstellingen.

VRIJ 24/11Peni Candra Rini, zangeres en componiste, is een van de zeldzame hedendaagse artiesten die de Javaanse zangstijl voor vrouwenstemmen ‘sindhen’ beheerst. Ze heeft drie albums op haar naam staan en was al te zien op verschillende internationale muziekfestivals. Voor de voorstelling ONTOSOROH verenigt Peni haar krachten met die van de Australische danseres en choreografe Ade Suharto. Een magische mix van klassieke Javaanse dans en schitterende gezang. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!