De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dexia krijgt 45 vragen over Israël
Intal, Israël koloniseert - Dexia financiert, Bonussen, Algemene aandeelhoudersvergadering, Dexia-top -

Dexia krijgt 45 vragen over Israël

zondag 8 mei 2011 20:58
Spread the love

“De algemene aandeelhoudersvergadering van Dexia, die komende woensdag wordt gehouden, zou wel eens bijzonder geanimeerd kunnen verlopen. Niet alleen zal er naar alle waarschijnlijkheid een reeks interventies zijn over de bonussen voor de Dexia-top. De actiegroep ‘Israël koloniseert – Dexia financiert’ zal eveneens present zijn om de Israëlpolitiek van de financiële groep opnieuw aan de kaak te stellen.

De actiegroep kondigde gisteren aan dat niet minder dan 45 aandeelhouders van Dexia een vraag zullen stellen over Israël. Althans, voor zover ze daartoe de kans zullen krijgen van voorzitter Jean-Luc Dehaene. Die kreeg het vorig jaar al op zijn heupen van de tussenkomsten over Israël.

Dexia heeft een kleine dochter in het land. Die is volgens de actiegroep op diverse manieren betrokken bij de financiering van illegale kolonies in de Palestijnse gebieden. Dexia Israël staat intussen wel in de etalage, maar dat weerhoudt de actiegroep er niet van de druk op de ketel te houden.

Bij de vragenstellers zijn onder meer politici en vakbondslui, maar ook een academicus, met name ULB-hoogleraar internationaal recht Eric David. ‘Israël koloniseert – Dexia financiert’ haalt tevens een Israëlische activiste naar ons land. “

De Tijd (07/05/2011 p. 06) citeren, moet kunnen. Niet?

Bron :  De Tijd

Mario Franssen

Verontwaardigd, hmmm, en optimist. Daarom ben ik actief bij intal. Als vrijwilliger in Leuven maar ook op het secretariaat.

Luc Schrijvers is lid van Intal 

take down
the paywall
steun ons nu!