De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ook Minister van Financien Reynders pleit voor verkoop van Dexia Israël
Didier Reynders, Intal, Dexia Israël, Minister van Financiën -

Ook Minister van Financien Reynders pleit voor verkoop van Dexia Israël

donderdag 5 mei 2011 03:11
Spread the love

De laatste dagen rollen de politici over elkaar om toch maar duidelijk te maken dat ze de politiek van Dexia in de bezette Palestijnse gebieden veroordelen. Gisteren was het Vice-premier en Minister van Financien Reynders die duidelijk maakte dat ook de Belgische regering achter de eis van de campagne staat dat Dexia alle banden met de bezetting moet verbreken.

En Reynders laat meteen uitschijnen dat hij niet enkel tevreden is met een bijsturing van de politiek van Dexia Israël, maar dat hij een verkoop van het Israëlisch filiaal voorstaat, desinvestering met andere woorden.

Dit komen we te weten bij het lezen van het antwoord dat Minister Reynders (MR) gisteren gaf op een vraag van Dirk Van der Maelen (sp.a).

Reynders antwoord: “De federale overheid heeft niet alleen een vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering, maar ook in de raad van bestuur van Dexia NV. In dat orgaan en in de gespecialiseerde comités, heeft die vertegenwoordiger reeds meermaals vragen gesteld over de activiteit van Dexia Israël. Dit is misschien minder mediatiek dan de Algemene Vergadering, meer zeker efficiënter, getuige het feit dat Dexia inmiddels inderdaad een mandaat heeft gegeven aan een investeringsbank om binnengekregen aankoopoffertes te analyseren. Een precieze timing is nog niet gekend. ….”

Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen dat de campagne er misschien toch wel iets mee te maken heeft. Niet?

Bron : MARIO FRANSSEN / Intal

Verontwaardigd, hmmm, en optimist. Daarom ben ik actief bij intal. Als vrijwilliger in Leuven maar ook op het secretariaat.

Luc Schrijvers is lid van Intal.

take down
the paywall
steun ons nu!