Studenten over zaak-Reuzegom: “Wij willen echt debat in parlement over klassenjustitie”

Vele jongeren en studenten zijn geraakt door het vonnis dat in de zaak-Reuzegom is uitgesproken en hadden graag willen meebetogen op 4 juni in Brussel, maar konden toen niet deelnemen wegens de examens waar ze toen middenin zaten. Daarom organiseren de drie studenten Isa Tomasevic, Eliza Plesea en Haytham R Mahfoudhi zaterdag 1 juli opnieuw een betoging. 

donderdag 29 juni 2023 13:44
Spread the love

 

Wij zijn studenten, en wij zijn geraakt door het onrechtvaardige vonnis in de zaak-Reuzegom en leven mee met de familie en vrienden van Sanda Dia.

Wegen de zonen van ondernemers, advocaten en een rechter zwaarder door dan de zoon van een arbeider van Senegalese afkomst? Moest Sanda Dia een rijkeluiszoon zijn geweest, vernederd en mishandeld door een groep jongeren uit Brussel, zou de straf dan dezelfde zijn geweest?

Wij willen antwoorden op deze vragen en over het proces. Maar zelfs de Hoge Raad van Justitie weigert om hier een onderzoek over te doen. Wij willen een echt debat in het parlement over klassenjustitie. Wij willen een justitie die voor iedereen toegankelijk is en waar geld en afkomst geen rol spelen.

Velen onder ons konden door de examens niet op straat komen, maar willen wel een sterk signaal sturen. Ter ere van Sanda. Een signaal van solidariteit met zijn naasten. Een signaal dat we verandering willen. Dat we een einde willen aan klassenjustitie in België.

 

Praktische info:

Afspraak op zaterdag 1 juli om 12u op het Albertinaplein dichtbij het Centraal Station in Brussel.

Meer info: https://www.facebook.com/events/813740843262706?ref=newsfeed

Flyer

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!