Interview -

Advocaat mensenrechten Colombia: “President Petro kan einde brengen aan het geweld in dit prachtige land”

Luis Guillermo Pérez Casas was voorzitter van de Nationale Verkiezingscommissie in Colombia tijdens de verkiezingen die door Gustavo Petro werden gewonnen, de eerste president sinds de onafhankelijkheid met een sociaal programma voor de bevolking. Tot 2010 was hij politiek vluchteling in België. In dit gesprek bespreekt hij de enorme uitdagingen en de ambitieuze plannen van de president om vrede en welvaart te brengen naar zijn 'hermosa Colombia'.

maandag 12 december 2022 14:57

 

Luis Guillermo Pérez Casas haalt herinneringen op aan zijn jaren politieke ballingschap in België en aan zijn werk in Colombia sinds hij daar terugkeerde. Onder presidenten Uribe, Santos en Duque werd zijn land geteisterd door moordende staatsterreur, zoals decenniën ervoor.

“De overwinning van Lula in Brazilië is meer dan een succes voor Latijns-Amerika. Deze zege zal een impact hebben over heel de wereld.”

Als lid van de Nationale Verkiezingscommissie werkte Luis Guillermo mee aan de verkiezingen van 2022 om te garanderen dat ze niet opnieuw zouden gestolen worden. De overwinning van Gustavo Petro was ook mogelijk dankzij de moedige protestbewegingen van miljoenen Colombianen over de voorbije drie jaar, ondanks moordende repressie. Zijn regering staat voor enorme uitdagingen maar heeft ambitieuze plannen om dit prachtige land een oase van vrede en welvaart te maken voor alle Colombianen.

 

(NL ondertitels, klik op icoon Ondertiteling onderaan rechts in beeld):

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!