Interview, Video -

Frank Barat: “We moeten de media terug voor ons opeisen”

Voor onafhankelijk journalist/activist Frank Barat gaat echte journalistiek over het uitdagen van de mainstream versie, over het vinden van alternatieven voor de mainstream media (of eerder met hun echte naam 'de mediabedrijven').

dinsdag 18 oktober 2022 14:26

 

Van Palestina over Julian Assange tot de oorlog in Oekraïne, hebben de mensen het recht om de andere versie, de andere uitleg te kennen, niet om die als ‘de waarheid’ te aanvaarden, maar om hen de kans te bieden zelf te denken en te oordelen op basis van volledige informatie.

DeWereldMorgen.be had een boeiend gesprek met een gepassioneerd activist, op zoek naar het andere verhaal, het verhaal dat ons toelaat kritisch na te denken over het andere verhaal dat de mainstream media ons dagelijks trachten te ‘verkopen’ (het juiste werkwoord) als de enige mogelijke versie van de feiten.

(voor NL ondertitels, klik op icoon ondertiteling rechts onder)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!