Interview, Video -

BEKIJK: “Geschiedenis, essentieel om oorzaken van Russische invasie van Oekraïne te begrijpen”

Belgisch-Canadees historicus Jacques Pauwels gaat in gesprek met Lode Vanoost. "De Eerste Wereldoorlog is in feite nooit gestopt. Hij is gewoon doorgegaan in de rest van de wereld. Zoals met alle oorlogen is zorg voor de slachtoffers in Oekraïne de laatste zorg van de oorlogsstokers, de wapendealers en de elite. Eeuwige oorlog is hun levensader."

donderdag 22 september 2022 08:35
Spread the love

 

“Dit is geen terugkeer van oorlog naar Europa. Dat gebeurde al in 1991 met de oorlog in nu ex-Joegoslavië.” Historicus Jacques Pauwels legt in onderstaande video het belang uit van geschiedenis en context om de oorzaken van de Russische invasie in Oekraïne te vatten. Hij schreef meerdere essentiële boeken over de oorlogen van de 20ste eeuw in Europa.

Klik op de foto om de video te bekijken:

Jacques Pauwels over de Russische invasie in Oekraïne.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!