Foto: ACV Puls

ACV-Puls: Krëfel past wettelijk verplichte loonindexering niet toe

De vakcentrale ACV Puls overweegt een klacht bij de arbeidsrechtbank en sociale acties voor het niet-respecteren van de wettelijk verplichte loonindexering door winkelketen Krëfel.

vrijdag 8 april 2022 19:49
Spread the love

 

ACV Puls (het vroegere LBC) verenigt werknemers met een bediendestatuut in sectoren als o.a. financiën, non-profit, distributie, industrie en diensten. Recent heeft de vakcentrale vastgesteld dat de winkelketen Krëfel de wettelijke verplichte loonindexering niet toepast.

Krëfel heeft 74 winkels in België die gespecialiseerd zijn in elektronica voor de consument en heeft ongeveer 1400 werknemers. Het is een Belgisch bedrijf, dat bij zijn oprichting in 1958 voor een Duitse naam koos, gebaseerd op de stad Krefeld, waar de Belgische oprichter een tijd had gewerkt, om zich een label van kwaliteit te geven.

Sinds 2019 is het onderdeel van de Franse elektronicaketen Boulanger, dat op zijn beurt grotendeels eigendom is van de Association Familiale Mulliez, eigenaar van de Franse hypermarktketen Auchan.

De arbeidsvoorwaarden zijn de laatste jaren zeer verslechterd voor de werknemers van het bedrijf. Volgens ACV-Puls Krëfel verantwoordelijke Michiel Opdenbosch zijn er niet alleen voor de niet-correct uitbetaalde lonen klachten.

Managers van de winkels en hun assistenten hebben geen vaste uurregeling en presteren in de praktijk “makkelijk 50 uur extra per week zonder enige extra vergoeding”. ACV Puls wil dat zowel de loonindexering als de uurregeling correct wordt toegepast.

Het personeel van Krëfel bespreekt met zijn vakbondsvertegenwoordigers ACV Puls welke acties moeten overwogen worden en overweegt sociale acties als er geen degelijk voorstel van de directie op tafel komt. Tevens overweegt ACV Puls om namens het personeel klacht neer te leggen bij de arbeidsrechtbank.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!