Foto: Karina Brys

Klimaatspijbelaars laten zich niet afschrikken door Ben Weyts

donderdag 24 oktober 2019 15:26
Spread the love

Voor de 23ste keer trok er een klimaatmars door Brussel en als het van de jonge deelnemers afhangt, is het nog lang niet gedaan. De nieuwe Vlaamse regering toont zo goed als geen ambitie om het klimaatprobleem aan te pakken. Minister-president Jan Jambon lijkt meer wakker te liggen van de afwezigheid van klimaatontkenners in de VRT-studio’s dan van kordate maatregelen.

En hoewel minister van Onderwijs Ben Weyts harder wil optreden tegen de jonge spijbelaars (“Spijbelen is als een rood licht negeren, het mag niet”) daagden er toch een kleine duizend betogers op. Zo wordt de protestbeweging warm gehouden in aanloop naar een nieuwe internationale actiedag op 29 november.

 

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

Foto: Karina Brys

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!