Bron: Samenlevingsopbouw RIMO Limburg
Foto, Economie, Samenleving, Politiek, België - Samenlevingsopbouw Rimo Limburg

Werelddag van Verzet tegen Armoede in Limburg

Op 17 oktober zijn enkele honderden mensen samengekomen op het binnenplein van het stadhuis in Genk voor de 20ste editie van de Limburgse Werelddag van Verzet tegen Armoede.

donderdag 18 oktober 2018 14:39
Spread the love

Ann Vanhengel van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg vertelt over de armoedesituatie in de provincie Limburg: “De cijfers liegen er niet om. Meer dan 130.000 Limburgers – 1 op 7 – hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens (1.139 euro/maand voor een alleenstaande). 14 procent van de kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Onze boodschap voor de Limburgse lokale besturen: ‘Pak armoede in je stad of gemeente aan en betrek de armoedewerkingen hierin!’ Steden en gemeenten hebben immers veel hefbomen in handen om armoede te bestrijden en hun kwetsbare inwoners te versterken.”

Het Regenboogkoor en zanger Yass zorgden voor de muzikale toets terwijl de steltlopers van jongerenwerking Yawar het publiek verrasten. Verschillende armoedeverenigingen, interculturele federaties en sociale organisaties zorgden voor multiculturele hapjes.Bron: Samenlevingsopbouw RIMO Limburg

De ‘boom tegen armoede’ waar iedereen een stukje wit laken aan mocht vastknopen,
stond symbool voor de strijd tegen armoede en uitsluiting. Ook op andere plaatsen in Limburg stond het armoedeprobleem in de kijker. Er vonden maar liefst 55 acties tegen armoede plaats in 24 Limburgse steden en gemeenten: van inzamel- en kinderboekenacties tot fototentoonstellingen.

take down
the paywall
steun ons nu!