Voor aankomst in Park Spoor Noord wordt op het viaduct een symbolische actie gehouden: begeleid door het Akkoord wordt de adem ingehouden, eindigend in een die-in.

Filter Café Filtré Antwerpen en Brussel voeren actie voor propere lucht

Onder de slogan "Help ik stik hielden op woensdag 27 juni ouders en kinderen van twintig Antwerpse scholen een picknick voor propere lucht in de stad. Ze stelden een manifest op met elf oplossingen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

donderdag 28 juni 2018 11:01
Spread the love

Na de picknick volgde een optocht met ludieke acties onderweg en een in een kinderfestival georganiseerd door Luchtzaak vzw.

Met de actie sluit Antwerpen zich aan bij het protest tegen fijnstof dat ouders in Brussel hebben gestart door een Panoramareportage over fijnstof in Brussel. Die kwam er na de onthutsende resultaten van een Greenpeace onderzoek. Uit de meting  van de luchtkwaliteit bij 222 Belgische scholen bleek dat amper zeven scholen een goede luchtkwaliteit hadden.

Daarop beslisten de Brusselse ouders om elke vrijdag tot aan de gemeenteraads- verkiezingen actie te voeren voor propere lucht. De ouders vragen een gezonde, leefbare en veilige schoolomgeving voor hun kinderen. En willen dat het thema hoog op de politieke agenda komt. Ook in Brussel was er woensdag een picknick-actie.

Info: 

https://www.facebook.com/groups/1656226234467333/about/

https://www.facebook.com/filtercafefiltre

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!