Foto: CRS
Nieuws, Economie, Politiek, België -

CRS-actie tegen de besparingen in gezondheidszorg

Op deze Europese dag tegen de commercialisering in de gezondheidszorg heeft het Comité van Résistances Sociales in de vroege ochtend banners gespannen op verschillende bruggen van de Brusselse kleine ring.

maandag 10 april 2017 16:59
Spread the love

Hun bedoeling is de besloten besparingen ter hoogte van 900 milljoen euro in vraag te stellen. Concreet zouden de besparingen bestaan uit: minder terugbetaling van medicaties, stop op nieuwe medische huizen, gedeeltelijke indexering van medische honoraria, privatisering van verschillende diensten, verdere flexibilisering voor het ziekenhuispersoneel, ontrafeling van de sociale zekerheid.

Volgens de CRS, zullen de patienten meer betalen, langer op een afspraak wachten, minder goede zorg krijgen … en verpleging krijgt een hogere werkdruk en minder jobs!

“Deze maatregelen kaderen in een bredere besparingspolitiek waar de Federale regering en de Europese Commissie de werkers laten opdraaien voor de crisis. De sociale zekerheid lijdt onder een chronisch tekort aan inkomsten terwijl de werkgevers/bazen fiscale en sociale cadeaus krijgen. De CRS veroordeelt deze foute indeling van onze rijkdom”, klinkt de verklaring van de gezondheidsbeweging in hun persbericht.

De leden van de CRS roepen alle werkers op tegen de algemene verarming en deze maatregelen te vechten. En daarom hebben ze verschillende spandoeken gehangen aan de reling van viaducten boven de Brusselse kleine ring.  

take down
the paywall
steun ons nu!