Diggit magazine brengt studenten en docenten dichter bij elkaar

Diggit magazine wil studenten en docenten dichter bij elkaar brengen en hun papers, thesissen en doctoraatsonderzoeken niet langer klasseren in de stoffige archieven van de universiteitsbibliotheek. Het gloednieuwe online magazine Diggits wordt op 1 september gelanceerd door de universiteit van Tilburg.

donderdag 1 september 2016 14:26
Spread the love

‘Dit online magazine is een primeur: het verbindt het academische en journalistieke veld met elkaar. Het geeft plaats aan kwalitatieve onderzoeksjournalistiek met én door studenten, onderzoekers en docenten ’, zegt Ico Maly docent Nieuwe media en politiek aan de universtiteit van Tilburg en de hoofdredacteur van Diggit Magazine.

Diggit zal zich vooral focussen op onderwerpen die verband houden met (digitale) cultuur, globalisering en de kunsten. Naast papers en thesissen van studenten komen er ook publicaties in van zowel eigen docenten als internationale proffen rond thema’s als migratie, cultuur, identiteit, taal,…

Je hebt enerzijds de artikels en papers maar anderzijds is er ook een community gedeelte op de Diggits magazine waar studenten, docenten en onderzoekers online kunnen samenwerken, elkaar feedback geven etc..

‘Studenten worden dankzij diggit vertrouwd gemaakt met het publicatieproces, met bloggen en ondervinden de impact van digitale media op cultuurfenomenen. Zo kunnen ze zich ook meer bewust worden van het belang van hun onderzoek en hun rol als academicus en intellectueel in de samenleving. Dit magazine verandert ook de relatie tussen docent en student: beide zijn nu samen geëngageerd in een nieuw leerproces’ , zegt Ico Maly.  

De redactie van het magazine zal bestaan uit een aantal mensen van het departement met daarnaast een internationaal samengestelde redactieraad.
In principe kunnen volgens Ico Maly alle publicaties van de studenten in het magazine verschijnen als ze beantwoorden aan de kwaliteitsvoorwaarden. Die voorwaarden worden bepaald door de docenten en de redactieraad.

“In het begin zal er alleen content van studenten en docenten van de universiteit van Tilburg op de site komen maar het doel is het uit te breiden naar alle universiteiten. Er is alvast heel veel interesse vanuit andere universiteiten”, besluit Ico Maly

Info:  www.diggitmagazine.com 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!