Recensie: Zomergasten, gast: Dyab Abou Jahjah

Recensie: Zomergasten, gast: Dyab Abou Jahjah

maandag 1 augustus 2016 16:29
Spread the love

Ik ben geen fan van Dyab Abou Jahjah, toch heb ik naar de uitzending van Zomergasten met hem gekeken: en ik moet zeggen dat de uitzending wat mij betreft reuze meeviel. Dyab Abou Jahjah is een Arabisch intellectueel die zijn gedachten goed kan formuleren (zoals ik reeds eerder wist!), natuurlijk bekijkt hij de problemen die er zijn met de staat Israël, bv. vanuit zijn standpunt, maar ik vind zijn standpunt gematigd en hélémaal niet zo provocerend als dat sommigen wel beweren dat hij kan geven!

Maar, nee, ik vind helemaal niet dat hij provocerend dan wel choquerend overkwam; bijgevolg snap ik ook helemaal niet waarom er voor deze uitzending met Dyab Abou Jahjah zoveel poehah kwam; je kan natuurlijk tegen Dyab Abou Jahjah zijn; omwille van zijn standpunten, bv. maar om dan te trachten te beletten dat anderen niet naar zo’n uitzending zouden kunnen kijken vind ik minstens één brug te ver! En democratie onwaardig!

“The proof of the pudding is in the eating” en wanneer je daadwerkelijk niet van die pudding wil eten (zélfs geen klein beetje) dan eet je simpelweg niet, maar tracht dan toch niet een ander te beletten van te kijken!

Heeft een TV – uitzending als Zomergasten dan de bedoeling dat je iemand lief gaat vinden die je voordien niet lief vond of waar je op zijn minst objectief tegenover stond. Wat zou dan wél de bedoeling zijn van een programma als Zomergasten, wel ik denk dat dat simpelweg is om een bepaalde gast beter te doen kennen en ik vind dat Zomergasten er deze zondagavond aardig in geslaagd was!

Tot slot graag nog een woordje over de presentator: Thomas Erdbrink, presentator kwam vlot over en was waardig om als gastheer – en interviewer van Zomergasten Dyab Abou Jahjah te interviewen!

take down
the paywall
steun ons nu!