‘Significant deel van de Panama-Belgen danste toen ze resultaat van begrotingscontrole hoorden’

Wat een actie had moeten worden van ACV-jongeren en enkele studentenbewegingen zwelde aan tot een luidruchtige betoging met 8.000 mensen. Met dank aan de begrotingscontrole en de uitspraken van minister van Werk Peeters. “Kris Peeters t'est foutu, la jeunesse est dans la rue”, klonk het dan ook.

woensdag 20 april 2016 17:45
Spread the love

De actie van ACV-jongeren samen met onder meer JOC, FEF, Comac en Ecolo J was al langer gepland. “Deze regering doet ons langer en harder werken voor minder loon. Maar de begrotingscontrole en de uitspraken van Peeters hebben er voor gezorgd dat het hele ACV met ons wou aansluiten”, zegt Tom Vrijens van ACV-jongeren.

Dat er gemorreld wordt aan de 38 urenweek ligt blijkbaar zwaar op de maag van veel werknemers. “Dat is gewoon het signaal dat deze regering niets begrijpt van wat er leeft op de werkvloer. Zij staan mijlenver van de realiteit”, zegt Marie-Hélène Ska van het ACV.

De recente actualiteit leent zich alleszins tot veel allusies. “Ik denk dat een significant deel van de Panama-Belgen gedanst heeft toen ze het resultaat van de begrotingscontrole hoorden”, zei Tom Vrijens vanop het podium.

Algemeen secretaris Marie-Hélène Ska benadrukte net als het ABVV dinsdag dat dit niet de laatste actie is. Wellicht komt er eind mei een zoveelste grote betoging tegen deze regering.

take down
the paywall
steun ons nu!