Aan die betoging namen veel leden van het huidige bestuur van GroenPlus deel.
Opinie, Nieuws, Wereld, Economie, Milieu, Samenleving, Politiek, België -

Geld voor strijd tegen armoede, niet voor gevechtsvliegtuigen

GroenPlus is radicaal gekant tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Dat heeft het uitgebreid bestuur van de ouderenwerking van Groen unaniem beslist. Veel leden van dat bestuur hebben in de jaren 70 nog deelgenomen aan de acties "Neen aan de 30 miljard" voor de aankoop van de F 16's.

vrijdag 26 februari 2016 20:45
Spread the love

“De bombardementen in Libië hebben de mensen in dat land alleen meer chaos en ellende gebracht. Zoals eerder in Afghanistan en Irak. Het bombarderen in Syrië vergroot de vluchtelingenstromen en bemoeilijkt ook daar een oplossing,” zegt voorzitter Hugo Van Dienderen.

GroenPlus pleit voor een andere, meer diplomatieke aanpak van conflicten en vooral voor het voorkomen van conflicten. De GroenPlussers wijzen er op dat ettelijke jaren van droogte mee aan de basis liggen van de onrust in Syrië. Je kan dus stellen dat strijd tegen de opwarming van de aarde ook conflicten, geweld en terreur kan voorkomen.

Volgens GroenPlus zijn er veel belangrijker prioriteiten dan nieuwe gevechtsvliegtuigen die naar schatting ruim 6 miljard euro zouden kosten. De groene ouderen zijn bijvoorbeeld erg begaan met de schrikbarende stijging van het aantal arme kinderen. In Vlaanderen groeit 1 op 10 kinderen in armoede op, in Brussel 4 op 10. (http://www.unicef.be/nl/over-unicef/unicef-in-belgie/opkomen-voor-kinderrechten-belgie/kinderen-die-belgie-opgroeien-armoede/ . Met een fractie van de 6 miljard kunnen scholen en kinderopvang vele kinderen én hun ouders uit de armoede halen. Daarvoor kunnen de verenigingen die hier rond werken, heel wat ideeën leveren. (http://netwerktegenarmoede.be/)

 Vanuit die motivatie roept het bestuur van GroenPlus, samen met meer dan 100 andere organisaties, je op voor de betoging van zondag 24 april in Brussel. (http://www.geengevechtsvliegtuigen.be/). Je kan alvast de petitie ondertekenen.

take down
the paywall
steun ons nu!