Weg ermee, de straat op verdomme!

Weg ermee, de straat op verdomme!

vrijdag 4 december 2015 13:32
Spread the love

700 miljoen euro aan miltinationals, Uplace, klimaatakkoorden, Doel 1 en 2 en nu weer de turteltaks vervolledigen het reeds lange lijstje van miskleunen die het politieke landschap kleuren sinds de moeder aller verkiezingen. Er lijkt geen week te passeren zonder politiek geflater en onze politici lachen het allemaal weg met één simpel handgebaar. “Hoe neerbuigend kan je zijn”, vraag ik mij af?

De inhoudelijke betekenis van democratie is niet langer volksheerschappij. Het enige democratische aan verkiezingen de afgelopen jaren, decennia misschien, zijn de verkiezingen op zich. Naderhand gedraagt de politieke onderwereld zich als één grote technocratische bende, met een minachting voor haar volk die met elke verkiezingsoverwinning exponentieel lijkt te stijgen. Onze democratie verliest al jaren haar democratische waarde en als burgers moeten wij dringend ingrijpen. Kunnen wij niet gewoonweg terreur niveau 4 uitroepen?

Want laat ons wel zijn, dit valt niet langer te tolereren. En laat ons ook maar ineens duidelijk zijn: ”Weg met die handel! Weg met dat corrupte, over het paard getilde zootje dat enkel met zichzelf bezig is, en liever op tv en in de boekskes verschijnt dan te werken zoals normale mensen dat doen. Weg ermee, de straat op verdomme!”

Gedaan het pamperren van onze politici! Weg met de cummul en andere exuberante portemonnee verdikkende extra’s die ze zichzelf hebben toegekend. Voor hen dezelfde plichten qua pensioenen als voor de rest. Wij tot 67, de politiek tot 67 verdomme én niet met hun pensioenregelingen met bijhorende bedragen die de waanzin overstijgen! Maar met een plafond voor het pensioen, net zoals voor elke andere werkende mens. En anders moet men maar de eerlijkheid hebben om de eerste pijler voor iedereen optrekken. Maar nee, die zaken komen zelfs niet op in hun gedachten. Weg met al die zelf bedruipende denkers en hun narcicistische voordelen, weg ermee!

En fuck de politieke onschendbaarheid waardoor ze zich, telkens opnieuw, gedragen als zonnekoningen neerkijkend op het plebs. Als we nu iemand rechtsgeldigheid moeten geven dan zijn het toch wel de politieke partijen zeker! Zij die teren op vetpotten belastingsgeld dat wij aan hen betalen om te werken, terwijl het enige dat men doet is neerkijken op ons! Lachen met ons.

Dus de straat op verdomme, liever gisteren dan vandaag.

Niet om deze regering er af te krijgen, wel om ze te dwingen tot echte verandering. Datgene dat men beloofde aan de kiezer. Echte verandering, waardoor zij zichzelf de plicht aanmeten om met het democratische karakter van de verkiezingen aan de slag te gaan. Werken voor al haar burgers eerder dan ertegen! En al zeker niet enkel voor zichzelf.

Weg ermee, de straat op verdomme! En als ze ons er dan manu militari willen afslaan, zoals iemand anders voor mij reeds schreef, dan doen ze dat maar. Het zal enkel en alleen ons gelijk bewijzen.

take down
the paywall
steun ons nu!