(bloggersagainstsocialinjustice.blogspot.be)

Slachtoffers mensenhandel blijven nog jaren psychisch lijden 

Voor het eerst hebben wetenschappers klinisch de gevolgen van mensenhandel voor de geestelijke gezondheid van de slachtoffers bewezen. Een nog te vaak onderschat gevolg is posttraumatische stressstoornis, volgens een rapport in het medische vakblad The Lancet.

maandag 19 oktober 2015 14:09
Spread the love

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) en depressie worden vaak vastgesteld bij slachtoffers van mensenhandel in Londen die de geestelijke gezondheidszorg belandden. PTSS werd vastgesteld bij 39 procent van de volwassen patiënten en 27 procent van de kinderen, depressie bij 34 procent van de volwassenen en opnieuw 27 procent van de kinderen. 15 procent leed aan schizofrenie.

PTSS is een angststoornis die het gevolg is van zwaar stresserende situaties. Het komt vaak voor in oorlogssituaties en bij slachtoffers van seksueel misbruik. De helft van de patiënten in dit onderzoek kwam in de prostitutie terecht. De helft van de volwassen patiënten en drie kwart van de kinderen was ook op jonge leeftijd slachtoffer geweest van misbruik.

Prostitutie

Het Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Neurowetenschap van de Londense universiteit King’s College baseert zijn conclusies op medische gegevens van 133 mensen die in het zuiden van Londen waren terechtgekomen bij diensten voor geestelijke gezondheidszorg. Ze vergeleken hun gegevens met die van patiënten die geen slachtoffer waren van mensenhandel.

Volgen overheidscijfers leven in Groot-Brittannië 10.000 tot 13.000 slachtoffers van mensenhandel. Ze komen vaak terecht in de prostitutie of worden uitgebuit in tal van bedrijfssectoren, zoals landbouw en verpakkingsindustrie, maar ook als huispersoneel.

Bron: Characteristics of trafficked adults and children with severe mental illness: a historical cohort study

take down
the paywall
steun ons nu!