Reportage, Samenleving -

Sans-papiers blokkeren Wetstraat

Sans-papiers hebben dinsdag in Brussel betoogd aan het kabinet van premier Charles Michel. De manifestatie was een initiatief van het 'Front des Migrants'. Ze vragen een stopzetting van de gedwongen uitzettingen en een verblijfsvergunning zodat er een einde komt aan de wetteloosheid waarin ze zich bevinden.

dinsdag 10 februari 2015 16:34
Spread the love

Terwijl staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Franken (N-VA), de mogelijkheid bekijkt om economische migranten uit het buitenland te regulariseren, bevinden zich reeds honderden mensen op het Belgische grondgebeid die wel willen werken maar geen werkvergunning krijgen, zeggen de betogers. Deze situatie is absurd.

De groep betogers is alvast van plan om te blijven mobiliseren en steeds vaker op straat komen, tot er een bevredigende oplossing voor de sans-papiers komt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!