Komt Pegida naar Vlaanderen?

Pegida is al een tijdje actief in Duitsland. De extreem-rechtse burgerbeweging organiseert er sinds enkele weken betogingen tegen de Islam. Ook in Antwerpen is er nu een betoging van Pegida gepland.

donderdag 15 januari 2015 18:07
Spread the love

Pegida is ontstaan in de Duitse stad Dresden. De beweging brengt iedere maandag duizenden mensen op straat tegen de Islam. Pegida is geen politieke partij maar een burgerbeweging. Dat neemt niet weg dat de beweging extreem-rechts en racistisch is. Extreem-rechtse partijen in Duitsland supporteren alvast voor Pegida.

Ook in België willen sommigen nu een Pegida-betoging organiseren. Die betoging zal doorgaan op 26 januari in het centrum Antwerpen. Helemaal zeker is dat nog niet. Want de stad Antwerpen heeft nog geen toestemming gegeven voor de betoging.

Echt succesvol lijkt de oproep om te betogen ook niet te zijn. Op dit moment hebben nog maar 235 mensen aangeduid dat ze zullen komen.

Op 26 januari zal er ook een actie tegen Pegida zijn in Antwerpen. De beweging Hart boven Hard zal een wake houden voor verdraagzaamheid. Het initiatief van Hart boven Hard kan op iets meer succes rekenen. Op sociale media hebben ongeveer 1200 mensen beloofd te komen opdagen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!