Europa, Economie -

Vakbonden betogen tegen asociaal Europa

Op 4 april kwamen 50.000 leden van de vakbond op straat in Brussel. De betogers kwamen uit gans Europa. De boodschap was luid en duidelijk: weg met het asociale Europa.

maandag 7 april 2014 14:58
Spread the love

Besparingen. Dat is het antwoord van Europa op de crisis. Maar die besparingen zorgen ervoor dat armoede en ongelijkheid toenemen. Daarom pleitten de betogers in Brussel voor een ander Europa. Een Europa dat er niet enkel is voor de rijken. Maar voor alle Europese burgers.

Werk en solidariteit

De werkloosheid is in Europa bijzonder hoog op dit moment. De vakbonden eisen dat Europa dringend zorgt voor meer werk. Maar dat zal niet lukken door te blijven besparen, zo stellen de vakbonden. In plaats van te besparen moet Europa zorgen voor betere diensten en onderwijs.

Op 25 mei zijn het Europese verkiezingen. De vakbonden roepen op om niet te stemmen voor partijen die voor de besparingen zijn. Tijdens de betoging wezen de vakbonden ook op het belang Europese solidariteit. Want een socialer Europa zal er pas komen als we over de grenzen heen samenwerken.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

take down
the paywall
steun ons nu!