Genève 2: De toespraak die ze u onthouden

Genève 2: De toespraak die ze u onthouden

dinsdag 28 januari 2014 15:30
Spread the love

In de Genève 2-conferentie besliste Ban Ki Moon dat de toespraken maar 8 minuten mochten duren. Het mocht geen tribune worden… Hier een korte weergave van de toespraak van de Syrische minister Al-Moallem op 22 januari, de toespraak die afgebroken moest worden. De “Telegraph” noemde die “lang en bloemrijk” maar de inhoud kreeg u niet te zien.

Een korte weergave van de tekst die gepubliceerd is op de site van het Syrische persagentschap Sana[1]

Hij herinnert er aan dat de Syrische Arabische Republiek een burgerlijke staat is en 7000 jaar menselijke geschiedenis vertegenwoordigt. Deze staat proberen sommigen terug te brengen naar de Middeleeuwen. Hij verwijst daarbij naar landen die in Genève aanzitten. Hij noemt de Saoedi’s, Qatar en de Emiraten, die terrorisme naar Syrië exporteren en toegeeflijkheid tegen de uitvoerders ervan betonen. Terzelfdertijd ontzeggen de Saoedi’s de toegang aan de pelgrims van de heilige plaatsen.

Landen die zwelgen in hun archaïsche normen[2] geven lessen in democratie. Koningen en prinsen hebben hun landen in eigendom en verdelen het nationaal inkomen onder hun gunstelingen. Groot is hun verlangen om te destabiliseren en ze gebruiken daarbij hun nationaal product: de export van het terrorisme[3].

Voetnoten

take down
the paywall
steun ons nu!