ABVV eist beleid ten gunste van werkgelegenheid
Nieuws, Europa, Economie, Politiek, België, ABVV, EU, Werkgelegenheidsbeleid, Eurostat -

ABVV eist beleid ten gunste van werkgelegenheid

De socialistische vakbond ABVV klaagt het gebrek aan overheidsmaatregelen ten gunste van de werkgelegenheid aan. De loonkosten zijn volgens hen niet de oorzaak van de tanende concurrentiekracht. De recente cijfers van Eurostat tonen bovendien slechts een selectief deel van de problemen.

maandag 16 september 2013 22:00
Spread the love

In een korte mededeling klaagt het ABVV op maandag 16 september het gebrek aan overheidsbeleid ten gunste van de werkgelegenheid aan. Dat België martktaandeel verliest en de werkloosheid blijft toenemen, is niet te wijten aan de evolutie van de loonkosten. 

Daar zijn andere factoren verantwoordelijk voor. De tanende Belgische concurrentiekracht is eerder te wijten aan het gebrek aan investeringen in vorming, onderzoek en ontwikkeling, innovatie en aan de gebrekkige aanpassing van onze export aan de nieuwe economieën.

Dat de Belgische economie desondanks redelijk goed heeft standgehouden in vergelijking met onze buurlanden, heeft alles te maken met de index die de koopkracht van de Belgische consument heeft gevrijwaard. Bovendien wordt in de Europese vergelijkende economische analyses geen rekening gehouden met de loonsubsidies die de ondernemingen van de overheid krijgen, aldus nog Gina Heyrman, persattaché van het ABVV.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!