Verslag, Nieuws, Samenleving, Lokaal, Gent, Actie, Gent, Partnergeweld, Turkish Lady Gent -

Bijeenkomst in Gent tegen partnergeweld

Op zondag 30 juni voerde een dertigtal overwegend Turkse vrouwen actie op de Vrijdagsmarkt in Gent tegen geweld op vrouwen, al dan niet gepleegd door hun partner. De bijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van twee moorden. Twee vrouwen, één van Turkse en één van Marokkaanse afkomst, werden vorige week in Gent vermoord. Bij de actie was onder anderen schepen Resul Tapmaz (SP.A), bevoegd voor Gelijke Kansen aanwezig.

maandag 1 juli 2013 13:00
Spread the love

Verschillende slachtoffers van geweld kregen de mogelijkheid om publiekelijk hun verhaal te vertellen. Daarna werd er een minuut stilte gehouden ter herdenking van de slachtoffers van de moorden. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Gentse vrouwenorganisatie Turkish Lady Gent. 

take down
the paywall
steun ons nu!