Verslag, Nieuws, Samenleving, Armoede, Lokaal, Ocmw Antwerpen, Antwerpen, Armoede en uitsluiting, APGA, Ramsey Nasr, Leefloon -

Stop Armoede Nu! Actie Leefloon

Een aantal Antwerpse organisaties vormen samen StopArmoede, om beter werk te maken van armoedebestrijding. Op donderdag 30 mei voerden zij actie op het Mechelseplein. Onder het gedicht 'Bestaansminimum' van Ramsey Nasr, zetten ze 'inkomen en solidariteit' in de kijker. Zij nodigden uitdrukkelijk alle OCMW-raadsleden uit om voor hun maandelijkse vergadering te komen luisteren naar enkele getuigenissen. Een fotoverslag.

vrijdag 31 mei 2013 11:45
Spread the love

Armoede in Vlaanderen blijft een hardnekkig probleem en de kinderarmoede blijft stijgen. Eén op de 10 kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Onthutsende cijfers, die vorige week nog eens in de verf gezet werden door Decenniumdoelen 2017. Onze samenleving verdraagt geen groeiende kloof tussen arm en rijk.

Dat onrecht aankaarten, pittige actie en politiek gesprek blijven dan ook de ingrediënten voor het platform StopArmoede.nu.

Het pleit voor het optrekken van het leefloon tot op het niveau van de Europese armoedegrens. Zolang deze aanpassing niet is uitgevoerd, vragen ze aan het OCMW om in te zetten op bijkomende vergoedingen voor leefloners. 

Daarnaast vragen ze een positieve samenwerking vanuit OCMW met solidaire initiatieven allerhande. Heel wat Antwerpenaren zetten zich in om mensen met beperkte middelen vooruit te helpen.
 

take down
the paywall
steun ons nu!