Open brief aan alle volksvertegenwoordigers
Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Stampmedia, GAS-boetes, Gemeentelijke administratieve sanctie (GAS), Kamer van Volksvertegenwoordigers -

Open brief aan alle volksvertegenwoordigers

"Vandaag werd in uw Kamer een verstrenging van de GAS-wet goedgekeurd. Een mooi voorbeeld van hoe u, als volksvertegenwoordiger, het volk volledig van uw achterban verdrijft."

vrijdag 31 mei 2013 15:15
Spread the love

Geachte Volksvertegenwoordiger die instemde met de verstrenging van de GAS-wet,

Vandaag werd in uw Kamer een verstrenging van de GAS-wet goedgekeurd. Een mooi voorbeeld van hoe u, als volksvertegenwoordiger, het volk volledig van uw achterban verdrijft. Hoe u niet deed wat er van u verwacht werd. Om u nog een keer duidelijk te maken wat uw hoofdtaak als volksvertegenwoordiger is:

“Iemand die door middel van verkiezingen is verkozen om de bevolking van een land of van een stad of een ander gebied te vertegenwoordigen in een overheidsorgaan.”

‘De bevolking van een land of van een stad te vertegenwoordigen in een overheidsorgaan…‘ Ik denk dat het duidelijk is dat dit vandaag niet gebeurd is. Er was overduidelijk protest tegen (u leest het goed: tégen) de verstrenging van de GAS-wet. Het protest werd gesteund door talrijke organisaties, doodgewone burgers, experts… Immens veel mensen lieten van zich horen en waren het duidelijk niet eens met het wetsvoorstel. Als u als volksvertegenwoordiger uw taak serieus had genomen, zou u hebben gezien dat er iets niet klopt aan het hele GAS-systeem. Dat het volk nu eenmaal niet akkoord gaat met de nutteloze werking van de Gemeentelijke Administratieve Sancties. Wel, dit verontrust mij. Als jonge Belg kan ik alleen maar teleurgesteld zijn in de manier waarop u, als mijn vertegenwoordiger, hierover gestemd heeft.

‘Hoe zal dit in godsnaam verder evolueren?’, spookt voortdurend door mijn hoofd. Zal ik er binnen 10 jaar op moeten toezien dat mijn kind van 8 niet in het bos gaat spelen met zijn vriendjes? Of zal ik zelf moeten oppassen dat ik niet per ongeluk te luid kuch op straat?

Hoe kan het de dag van vandaag, in een open-minded-maatschappij, dat jongens en meisjes vanaf 14 jaar een boete kunnen krijgen tot 175 euro? Kan iemand mij alstublieft uitleggen wat het pedagogische nut is van boetes voor veertienjarigen? Denkt u nu echt dat een kind van veertien nooit meer zijn bokes met choco zal opeten op de trappen van een kerk, door dat te beboeten? Als u daarin gelooft, sorry, maar dan bent u niet goed wijs. Sterker nog, dan bent u uit op geld. Want laten we eerlijk zijn, daar draait het toch om? Extra geld in het laatje van de gemeentekas?

Ik beweer niet dat overlast niet aangepakt hoeft te worden, maar doe het op een redelijke manier. Doe uw werk goed en zoek de gulden middenweg. Door de straten te vullen met GAStapo, helpt u de samenleving geen sikkepit vooruit. Hebben kinderen überhaupt nog recht op een leuke kindertijd? Naar uw mening duidelijk niet. Een kind hoeft maar hevig of luid te spelen en het krijgt een boete van 175 euro voor de neus.

Ik vraag u, als verontwaardigde jonge Belg: denk na, herbekijk de GAS-wet en doe uw baan zoals het hoort. U wordt er immers stevig voor betaald. Luister naar wat uw volk te zeggen heeft, vertegenwoordig de mensen op een correcte manier. Bevestig aan de jeugd dat u het goed met hen meent en maak duidelijk dat u niet gewoon denkt aan geld en gemakzuchtig beleid.

U kunt beter dan dit.

Thomas

© 2013 – C.H.I.P.S. StampMedia – Thomas Verstrepen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!