Verslag, Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Provincie Antwerpen, Vredescentrum, Antwerpen 14 - 18, 100 jaar Groote Oorlog, Herdenking 100 jaar Groote Oorlog -

Kleine verhalen van de Groote Oorlog

In de aanloop naar de herdenking 100 jaar Groote Oorlog lanceerde het Vredescentrum, coördinator van het stadsbrede herdenkingsprogramma Antwerpen '14-'18, een Verhalendag. Op 21 april, Erfgoeddag ‘Stop de Tijd’, was iedereen welkom in het Paleis op de Antwerpse Meir om verhalen en anekdotes over de Groote Oorlog op te laten tekenen. Met bijna 1000 bezoekers en 80 binnengebrachte verhalen kan men van een succesvolle dag spreken.

maandag 22 april 2013 10:25
Spread the love

Tevens kon men foto’s, brieven en voorwerpen laten digitaliseren. Alle verhalen werden opgenomen in de internationale databank van Europeana, een project van Oxford University. Zo bouwen Antwerpenaren mee aan het collectieve geheugen over de Eerste Wereldoorlog.

Verhalendag is een organisatie van het Vredescentrum in samenwerking met de stad Antwerpen, provincie Antwerpen, Herita, Europeana (Oxford University/Den Haag), In Flanders Fields Museum, Erfgoeddag, Felixarchief, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, MAS, Red Star Line, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, KU Leuven, Plantijn Hogeschool, Karel de Grote-Hogeschool, e.a. 

Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!