Maaltijdcheques voortslepend gif

Maaltijdcheques voortslepend gif

maandag 15 april 2013 11:30
Spread the love

Met enige verontwaardiging lees ik in de weekendkranten van 13/4 dat Vlaamse partijen de maaltijdcheques willen afschaffen. Hier wordt zonder omwegen bedoeld dat het bedrag van dit pseudoloon netto moet gestort worden samen met het echte loon.

Dat dit administratief een vereenvoudiging betekent staat buiten kijf maar daar gaat het eigenlijk niet om. Geen enkele Vlaamse partij staat stil bij het feit dat zo de deur geopend wordt om los van de normale loononderhandelingen ook de poort open te zetten naar negotiaties over netto-loonsverhogingen.

Dit zou een aanslag betekenen voor de sociale zekerheid en voor het herverdelende effect van de progressieve belastingschalen. gSchaf beter de cheques af en vervang ze door een echt loon dat zou sociaal heel wat rechtvaardiger zijn.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!