Syrië: gewapende groepering doodt leden veiligheidsdiensten in Idlib
Nieuws, Politiek, Mensenrechten, Veiligheidsdiensten, Syrië, Amnesty International, Oorlogsmisdaden, Buitengerechtelijke executies, Syrische burgeroorlog, Idlib - Lore Van Welden

Syrië: gewapende groepering doodt leden veiligheidsdiensten in Idlib

Nieuwe videobeelden die donderdag 1 november 2012 opdoken, laten de buitengerechtelijke executie zien van ten minste tien mannen door een gewapende groepering in de Syrische provincie Idlib.

dinsdag 6 november 2012 18:00
Spread the love

De beelden zouden zijn opgenomen bij een controlepost in de buurt van Saraqeb. Ze tonen hoe ten minste tien mannen, waarschijnlijk gevangengenomen leden van de Syrische veiligheidsdienst, worden getrapt en geslagen alvorens de leden van de gewapende groep het vuur op hen openen. Het is onduidelijk hoeveel mannen omkwamen. Persbureaus en een Syrische NGO meldden dat het zeker om achtentwintig doden zou gaan.

“Deze schokkende beelden laten een mogelijke oorlogsmisdrijf zien, en tonen een compleet gebrek aan respect voor de internationale humanitaire wetgeving door de gewapende groepering in kwestie”, zegt Ann Harrison van Amnesty’s Midden-Oosten en Noord-Afrika Programma.

De identiteit van de leden van de gewapende groepering is nog niet bekend en ook is de verantwoordelijkheid voor de executies nog niet opgeëist.

Amnesty International onderzoekt de omstandigheden rondom deze executies en roept alle partijen in dit conflict op de wetten van oorlogsvoering te respecteren en gevangenen niet te martelen, te mishandelen of te doden.

Via deze link kunt u de beelden bekijken (waarschuwing: schokkende beelden, alleen 18+):
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3D_kP5zcIBXus%26feature%3Dyoutu.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!