Documentaire: GGO is genetische roulette

Documentaire: GGO is genetische roulette

maandag 15 oktober 2012 14:55
Spread the love

Het filmfestival van Gent loopt deze week nog. Een sterk programma met een uitdagend thema: ‘Misdaad’. Maar opvallend weinig films die effectief iets over (hedendaagse) politiek te vertellen hebben. Als aanvulling daarom een mini-GGO Gents filmfestivalletje, deze week.

Vandaag: Genetic Roulette. The Gamble of Our Lives (2012). Deze nieuwe documentaire is van 15 tot 17 oktober gratis online te bekijken.

http://geneticroulettemovie.com/

We dragen deze documentaire op aan het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechonologie. Ofte: de manipulerende patatten- en maïsboeren uit Wetteren die er alles aan doen om de publieke opinie te overtuigen dat GGO’s de max zijn. NIets mis mee, wel cool, en ‘keineig’. Genetic Roulette is een documentaire die dat maximaal probeert tegen te spreken.

Bijvoorbeeld: er is al enkele decennia een ‘epidemie’ aan ziektes gaande in de VS. Kanker, allergieën, autisme, etc. Blijkt dat de invoer van GGO opvallend parallel loopt met de opmars van al deze medische pathologieën. Bijna alle maïs en soya in de VS is gemanipuleerd. Toeval? Op de verpakking van het voedsel wordt niet aangegeven of er GGO’s inzitten, hoewel de bevolking dat zo graag wil. Mag niet van Monsanto & co.

Blij dat wij in Europa wonen? Nu sp.a-groen de absolute meerderheid haalde in Gent, zullen ze misschien flink wat tegengas geven in Wetteren? Waarom niet? Gent is immers een progressieve en rebelse stad.

Geen ontspanning, deze documentaire. Geen goed nieuws ook, wel goed om weten.


take down
the paywall
steun ons nu!