Cultuur, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Klassiek in de Stad, Bevrijdingsfeesten, DeFilharmonie -

10.000 muziekliefhebbers op Klassiek in de Stad van deFilharmonie

ANTWERPEN - De vijfde editie van het Antwerpse openluchtfestival 'Klassiek in de Stad' vond dit jaar plaats op 8 en 9 september, traditiegetrouw in het weekend van de bevrijdingsfeesten.

woensdag 12 september 2012 10:55
Spread the love

Dit was de vijfde editie van ‘Klassiek in de Stad’. In 2008 organiseerden deFilharmonie, het Koninklijk Ballet Vlaanderen, de Vlaamse Opera en de Singel de eerste editie op verschillende locaties in de stad. Het eerste openluchtconcert, de voorloper van Klassiek in de Stad, vond plaats in 2001 aan het Museum voor Schone Kunsten.

Improviseren kan je leren. Daarom gaat deFilharmonie aan de slag met een twintigtal muzikale tieners. Onder leiding van de Londense muziekcoach Paul Griffiths en met de ruggensteun van enkele orkestmuzikanten van deFilharmonie kreeg dit Re-Mix Orchestra een week de tijd om een eigen creatie in elkaar te knutselen.

Samen met trompettist Bert Joris brachten ze het resultaat op het grote openluchtpodium op het Sint-Jansplein in de wijk 2060.
10.000 muziekliefhebbers kwamen naar deze tweedaagse openluchtconcerten.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631513250423/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!