Marijuana
Nieuws -

Steeds meer Amerikaanse staten legaliseren marihuana

Atlanta — Steeds meer Amerikaanse staten legaliseren het bezit van marihuana of het gebruik van marihuana voor medische doeleinden. Deze maand maakte Connecticut medische marihuana legaal, waarmee het de zeventiende staat is geworden waarvoor dit geldt.

woensdag 27 juni 2012 13:46
Spread the love

Washington D.C., waar medische marihuana al legaal was, maakte op 12 juni bekend dat binnenkort vier apotheken het middel leveren. Drie dagen later legaliseerde Rhode Island het bezit van kleine hoeveelheden marihuana. Het is daarmee de vijftiende staat in de VS die dat doet.

In Ilinois en New Hampshire wordt gewerkt aan nieuwe wetgeving en in Colorado en Washington zijn petities getekend. In diverse staten lopen nog petities.

Markt

Morgan Fox, woordvoerder van het Marijuana Policy Project dat campagne voert om voor 2014 marihuana voor medisch gebruik gelegaliseerd te krijgen in een meerderheid van de Amerikaanse staten, zegt dat de vooruitzichten goed zijn. “Als het volgend jaar net zo gaat, halen we gemakkelijk de helft van de vijftig staten voor 2014.”

Fox wijst erop dat er een belangrijk verschil is tussen wetgeving voor het gebruik van medische marihuana en decriminalisering.

“Decriminalisering is heel wat anders dan een wet die het mogelijk maakt om zieken marihuana te geven voor medische doeleinden”, zegt hij. “Decriminalisering hoeft niets te maken te hebben met de aanvoer van de marihuana, het gaat alleen over het bezit van kleine hoeveelheden. Dat heeft geen invloed op de markt.”

Accijns

Colorado en Washington, waar marihuana voor medisch gebruik al is toegestaan en het bezit van kleine hoeveelheden marihuana legaal is, overwegen nog een stap verder te gaan. Zij willen op marihuana net als bij alcohol en sigaretten belasting heffen, wat betekent dat het in winkels verkocht kan worden.

“We hebben een keerpunt bereikt. Meer dan de helft van de Amerikanen vindt dat voor marihuana dezelfde regels moeten gelden als voor alcohol en tabak”, zegt Fox.  “Door regulering kunnen we de invloed van criminelen op de markt verminderen.”

take down
the paywall
steun ons nu!