Nieuws, Samenleving, Homofobie, Brussel, Homohaat, Ihsane Jarfi, Gay bashing, Een gender identiteit, Roze zaterdag -

Belgian Pride trok door Brussel

BRUSSEL - De 17de editie van deze feestelijke dag, de 'Pride4every1', heeft op 12 mei weer het centrum van Brussel ingenomen. Met naar schatting 50.000 deelnemers is het een van de grootste evenementen van het jaar. Belgian Pride is altijd een moment geweest waarop mensen zichzelf mogen zijn en tonen. De parade is niet alleen een feest, maar ook een manifestatie met specifieke politieke eisen.

zondag 13 mei 2012 23:50
Spread the love

De politieke wereld werd opgeroepen om een duidelijk standpunt in te nemen tegen de vele recente homofobe incidenten. De moord op Ihsane Jarfi in Nandrin bij Luik, en de gaybashing in het algemeen, hebben de holebigemeenschap zwaar getroffen.

De optocht werd dan ook vooraf gegaan door een minuut stilte. Gezien er in het najaar gemeenteraadsverkiezingen zijn, werd het evenement dit jaar door politieke partijen overmatig gerecupereerd.

take down
the paywall
steun ons nu!