North Carolina verbiedt homohuwelijk
Nieuws -

North Carolina verbiedt homohuwelijk

RALEIGH (Al Jazeera) - De Amerikaanse staat North Carolina heeft een amendement goedgekeurd dat het homohuwelijk verbiedt. Dat is een klap voor homorechtenbewegingen in de VS.

woensdag 9 mei 2012 12:53
Spread the love

Het amendement, dat voorgelegd werd aan de kiezer, stelt dat het huwelijk tussen een man en een vrouw de enige wettelijke verbintenis is tussen personen. Nu ongeveer 95 procent van de resultaten geteld zijn, blijkt dat 61 procent van de kiezers het amendement steunt.

In de praktijk verandert er niet veel, want er heerste in de staat al een verbod op het homohuwelijk. Symbolisch is het wel een belangrijke stap, want met het amendement wordt de nieuwe wetgeving onderdeel van de grondwet.

Vicepresident

In totaal hebben al 28 andere staten een grondwettelijk verbod op het homohuwelijk. Staten als Massachusetts, Iowa, Vermont, New Hampshire, Connecticut, New York en District of Columbia laten het wel toe.

Het nieuwe amendement is een klap voor homorechtenbewegingen in het land. In de afgelopen weken waren er juist positieve signalen gekomen uit de regering-Obama. Vicepresident Joe Biden had zondag nog gezegd dat hij zich “absoluut comfortabel” voelde bij een legalisering van het homohuwelijk, en minister voor Onderwijs Arne Duncan pleitte voor een legalisering.

take down
the paywall
steun ons nu!