Affiche Eye on Palestine III
Nieuws, Cultuur -

Derde editie Palestijns filmfestival bijna in de startblokken

Filmfestival Eye on Palestine gaat op tien april voor de derde keer op rij van start, met een lezing door Dries Van Agt, oud-minister-president van Nederland. Naast Gent zullen ook Brussel, Antwerpen, Mechelen en Leuven in deze editie kunnen genieten van een uitgebreid (film-)aanbod rond de Palestijnse kwestie.

vrijdag 6 april 2012 18:01
Spread the love

De derde editie van het filmfestival heeft opnieuw een zeer gevarieerd programma klaar staan. Een brede waaier aan documentaires en films willen je achter de dagelijkse berichtgeving laten kijken en dieper doen ingaan op de geschiedenis en de actualiteit van de Palestijnse kwestie.

‘Eye On Palestine’ ontstond in 2010 vanuit een samenwerking van verschillende sociaal-culturele organisaties die via culturele weg een breed publiek wilden informeren en sensibiliseren over de Palestijnse kwestie. Na twee jaar is zowel het aantal partners als het aanbod enorm toegenomen. Over heel Vlaanderen en Brussel zal je tussen 10 april en 5 mei dan ook kunnen genieten van een uitgepuurde selectie van films, documentaires en andere activiteiten. Lezingen, expo’s, panelgesprekken en muziek vormen ook een essentieel onderdeel van het festival.

De eerste filmvertoningen hebben plaats in de Gentse Studio Skoop, met als opener de Belgische première Port of Memory. Elke filmvertoning zal in- of uitgeleid worden door een expert ter zake. Waar mogelijk geeft de filmmaker zélf duiding bij de vertoning.

Daarnaast wordt er ook een inspanning gedaan om internationale experts  voor het festival naar België te halen. Op 18 april krijgen we zo een debat met de internationaal bekende documentairemaker Eyal Sivan. Op 27 en 28 april volgen een masterclass en boekvoorstelling door de Israëlische professor Ella Shohat, naar aanleiding van de vernieuwde publicatie van haar boek ‘Israëli Cinema: East / West and the Politics of Representation’. Op 2 mei debatteren journalist David Cronin en politicoloog Bilal Benyaich op een MO*-debat in Leuven over de relatie tussen Europa en Israël.

Bekijk het volledige programma op www.eyeonpalestine.be en schrijf je in op de nieuwsbrief en facebookpagina voor de laatste festivalnieuwtjes.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!