Zelfmoord op het Syntagma-plein

Zelfmoord op het Syntagma-plein

woensdag 4 april 2012 19:04
Spread the love

Vanochtend, midden in de ochtenddrukte, rond 9u, heeft een 77-jarige man op het Syntagmaplein zichzelf van het leven beroofd. Een aantal mensen was getuige van de wanhoopsdaad en is in shock.

De man, een gepensioneerde apotheker, liet een afscheidsbriefje na: “De Tsolakoglou-regering heeft alle mogelijkheden voor mijn overleven doen verdwijnen. En vermits ik geen gerechtigheid kan vinden, zie ik geen andere mogelijkheid om te reageren dan om waardig te eindigen, voor ik in de vuilnisbakken moet gaan zoeken naar eten”.

Even een kleine historische voetnoot: de naam Tsolakoglou wordt hier vaak gebruikt om aan te geven dat deze regering een regering van collaborateurs is. Georgos Tsolakoglou was de eerste collaborerende premier van Griekenland tijdens de Duitse bezetting.

Zelfmoord was in Griekenland tot voor 10 jaar zeer uitzonderlijk. Misschien speelt het feit mee, dat de Grieks-Orthodoxe Kerk mensen die zelfmoord hebben gepleegd niet wil begraven, maar het is toch wel een feit dat de laatste tijd er een enorm toename is.

Een trieste evolutie die zeker aan de economische crisis kan worden gekoppeld (hoewel er nog geen cijfers zijn die de correlatie bewijzen).

take down
the paywall
steun ons nu!