Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Joodse feesten, Voorjaarsfeesten, Puriem, Lotenfeest -

Joods ‘Carnaval’ in Antwerpen

ANTWERPEN - Puriem (ook Purim) is een Joods voorjaarsfeest en lijkt dan ook wel op carnaval. Het is een uitbundig en vrolijk feest. Een andere naam voor Puriem is Lotenfeest. Die naam verwijst naar de nieuwe loten die in de lente aan bomen en struiken ontspruiten.

maandag 12 maart 2012 16:00
Spread the love

Het is de gewoonte om zich te verkleden. De mensen geven elkaar drank en lekker eten. Ook de armen worden niet vergeten. De dag eindigt met een feestmaaltijd waarbij koekjes met maanzaad worden gegeten: de zogenaamde Hamansoren. Een ander gerecht dat bij Puriem hoort, is kiesjeliesj, dat is gefrituurd koekdeeg met poedersuiker. Enkele sfeerbeelden van de  kleurrijke drukte in de Joodse wijk en het slotfeest.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!