Handel in honger
Honger, Banken, Pensioenfonds, Kloof arm-rijk, Elite -

Handel in honger

zaterdag 25 februari 2012 22:35
Spread the love

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1119306

Het commentaar hieronder gaat over de documentaire die u kan bekijken via bovenstaande link. Gelieve deze dan ook eerst te bekijken.

Pensioenfondsen in Nederland (waarschijnlijk ook België en de rest van de wereld) speculeren met geld dat iedere werknemer iedere maand afdraagt voor zijn/haar pensioen.

Met uw geld speculeren ze op voedsel en andere grondstoffen en duwen de prijzen hiervan de hoogte in. Hierdoor worden voedsel (en andere grondstoffen) enorm duur en veroorzaken ze dus honger in grote delen van de wereld.

De voedselprijzen zijn in onze supermarkten tot 30% gestegen. En nu weet u dus onder andere waarom. We worden langs alle kanten belogen en bedrogen.

Eerst stelen ze uw geld en beleggen ze het verkeerd zodat u later geen pensioen meer heeft, of een lager pensioen. En met uw geld maken zij winst (in geval van verlies krijgen ze een bailout) en drijven ze alle prijzen op. Het leven wordt steeds duurder en enkel de financiële instellingen en speculanten gaan met de winst lopen. 

Doordat het dus “crisis” is wordt van ons verwacht dat wij meer pensioensbijdrage betalen en langer werken. Zodat de uitbetaling van pensioenen uitgesteld word. Want anders dreigt er een tekort aan geld. En hierdoor maken jongeren minder kans op werk. En houden ze de arbeidsmarkt verzadigd zodat de lonen niet naar omhoog kunnen gaan. Sinds de jaren 70 is er een repressief loonbeleid.

We worden langs alle kanten genaaid. En als de bubbels eenmaal barsten. Vastgoedbubbels en speculatie bubbels. Dan zullen we nog eens genaaid worden en mogen betalen.

En onze overheden slagen er maar niet in om dit probleem te herkennen en/of grondig aan te pakken. Waarschijnlijk omdat deze financiële instellingen dankzij hun gelobby zelf kiezen welke wetten worden goedgekeurd en NIET worden goedgekeurd.

Dus blijven we maar rondjes draaien! Ondertussen worden de rijken steeds rijker en de armen armer! Het systeem is ziek en rot tot op de kern! Er zijn oplossingen maar daar wil de heersende elite niet van weten! Ze laten liever de mensheid verarmen en verhongeren in ruil voor een klein beetje macht en geld. Want dat is nu eenmaal belangrijker dan mensenlevens, macht en geld!!! Of niet soms?

take down
the paywall
steun ons nu!