Antwerpen, Actie, Volksvergadering, Occupy Antwerp, Occupy groenplaats 14012012 -

Groenplaats occupied en de politie kwam maar heel eventjes

zaterdag 14 januari 2012 20:19
Spread the love

Antwerpen, 14/01/2012. Na verscheidene niet-aangevraagde volksvergaderingen die steevast in arrestaties of bijna-arrestaties eindigden, hield Occupy Antwerp vandaag een geheel-volgens-de-regels aangevraagde volksvergadering op de Groenplaats. Een 30-tal mensen trotseerde de kou en kwamen een kijkje nemen.

Klokslag 14u was het verzamelen geblazen aan het Rubensstandbeeld dat meteen voorzien werd van een groen doek zodat men wel boodschappen kon opschrijven, maar het standbeeld niet kon worden beklad. Toch vond iemand het nodig om de politiediensten te verwittigen, die intern blijkbaar wat communicatieproblemen hadden, want de 6 agenten die met twee wagens na 5 minuten al ter plaatse waren, wisten niet dat de volksvergadering aangevraagd én goedgekeurd was. Enfin, na het nalezen van de goedkeuring werd de occupiers een fijne vergadering gewenst, en werd men verder met rust gelaten, hoewel toch ook nog steeds in het oog gehouden door een drietal undercover agenten. Tja, de politie is ook de 99%, met zijn allen samen op het plein dan maar?

De vergadering werd geopend met het Occupy-lied en daarna werd iedereen verwelkomd en legde men nog eens kort uit wat een volksvergadering precies was en hoe het ook alweer zat met de handgebaren om je goedkeuring over wat er gezegd werd al dan niet te laten zien.

Het algemene thema van vandaag was ‘armoede’, en verschillende sprekers vroegen hieromtrent het woord. Duurzaam omgaan met voedsel, de verkwisting van de supermarkten, skippen en de Muffin-man waren enkele topics die aan bod kwamen. Verder werd er ook een voorstel gedaan om werkgroepjes te maken, en iemand stelde zijn huis ter beschikking om met die werkgroepjes op een warme plaats te kunnen vergaderen en eventueel een infocafé op te starten.

De volksvergadering had veel bekijks, passanten bleven staan om te luisteren, velen herkenden de occupiers als die die tegen de banken reageren en op pleinen staan. Er werden ook flyers met info uitgedeeld die, heel opvallend, niet op de grond belandden, maar zorgvuldig in de handtas werden gestopt en meegenomen.

Al bij al een zeer geslaagde bijeenkomst. Volgende Occupy Antwerp volksvergadering gaat door op zaterdag 21/01/2012 om 14u op de Groenplaats.  Rubens zal er weer bij zijn. U toch ook?

Verdere info over Occupy Antwerp kan je op Facebook vinden http://www.facebook.com/OccupyAntwerp en er is ook een heel mooie blog: http://aoccupy.weebly.com/index.html

take down
the paywall
steun ons nu!