Cultuur, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Arenbergschouwburg, Bulgarije, Balkanfestival -

Klarinetgrootmeester Ivo Papasov speelde op Balkanfestival

ANTWERPEN - Vrijdagavond gaf de virtuoze Bulgaarse klarinettist Ivo Papasov een concert in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Samen met de Ivo Papasov Wedding Band speelde hij een selectie uit zijn rijke repertoire van traditionele Bulgaarse en jazz-georiënteerde muziek.

maandag 28 november 2011 16:10
Spread the love

Papasov groeide op in Kardzhali, een Bulgaarse stad niet ver van de grens met Griekenland en Turkije. Griekse en Turkse invloeden zijn dan ook nooit ver weg in zijn muziek. In de loop der jaren evolueerde Papasovs muziek van een traditioneel Bulgaarse naar een meer eigen stijl die raakvlakken heeft met de jazzmuziek.

Op de Balkan is Papasov een bekendheid van grote faam. Onder meer na een prijs van BBC heeft de klarinettist ook in West-Europa en Noord-Amerika zijn voetsporen verdiend.

take down
the paywall
steun ons nu!